Översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen.

Man tillsätter en utredning, se rubriken och ja det är väl i sak inte fel. Vi behöver värna om reformen,insatsen personlig assistans och att vara granskad är aldrig fel. Om du gör rätt vill säga.

Nu är det som jag ser det några få som gör fel, läs fuskar, och många som gör rätt vilket i slutändan leder till att dom få ställer till det för dom många iom att man i sin iver att jaga busar även fäller dom snälla.

Nu pekar man även på familjemedlemmars roll inom assistansen. Personligen blir jag mörkrädd, livrädd och det av många skäl.

Kommunal har ifrågasatt familjemedlemmars roller. Jag vet inte jag men även dom är väl i många fall medlemmar i kommunal eller andra fackförbund? Hur tänker man där? Man vill minska föräldrars roll till förmån för utomstående assistenter.

Hallå? Diskriminering? Vilka är egentligen bäst lämpade att ta hand om barnen i familjen? Det funktionshindrade barnet, barnet med särskilda behov. Och vem är det som har ansvaret? Här har man i många långa år bråkat om Föräldraansvaret och strukit viktiga assistanstimmar pga det. Hur blir det med det nu? Ska vi föräldrar ändå tvingas dra det tyngsta lasset men inte kunna vara assistenter?

Hur fasen har man tänkt? Eller är det bara vuxensidan man syftar på? Jo, ge dom ett finger (hehe) och snart behöver vi assistans hela bunten då hela handen och mer därtill är tagen.

Det var tidigare en diskussion om att man som förälder inte fick vara assistent OCH god man. Det ramaskri som följde gjorde att man backade på den punkten. Det är bara att vi ramaskriker nu också.

Och ja, det finns dåliga likväl som väl fungerande assistanser MED föräldrars insatser. Men återigen, varför ska några få ställa till det för många?

Misstänker att jag återkommer i frågan.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s